
Pasja i doświadczenie są najważniejszymi atutami Szefa Kuchni Restauracji Zamek, Tomasz Szydzikowskiego. Zlokalizowana w murach IV wiecznego zamku krzyżackiego, obok muzeum zachodniokaszubskiego i biblioteki ze starymi manuskryptami od samego wejścia sygnalizuje odmienność i tajemniczość tego miejsca. Spodziewając się jednak mrocznych mieczy, halabard i średniowiecznych ozdób na ścianach zostaniemy mile zaskoczeni, bo wnętrze odnowionej w tym roku restauracji jest jasne, nowoczesne i niezwykle przytulne.
Karta MENU potwierdza wcześniejsze doznania i przekonuje o szacunku do produktu, świeżości składników i wykwintność każdej potrawy, nie zapominając jednocześnie, że czasem to prostota decyduje o wyjątkowości potrawy. Klasyczne pierogi, schabowy z kością, polędwica wołowa z grilla czy rumsztyk z cebulą wzbogacają dania kuchni międzynarodowych, jak krewetki tygrysie, makaron, Crème brûlée czy czeska zupa z razowca.