+48 (59) 822 20 94
Menu imprezowe
Restauracja

Menu imprezowe

Zapraszamy Państwa do organizacji wszelkich imprez formowych i uroczystości rodzinnych w naszych przestronnych wnętrzach Restauracji Zamek. Przygotujemy dla Państwa każdą potrawę, według Państw preferencji i smaków. Prosimy o zapoznanie się z przykładowymi propozycjami i cenami potraw, które z przyjemnością dostosujemy do Państwa wymagań.

Menu za 100 zł./os.

Przystawka serwowana talerzowo ;
Mini tatar wołowy na tartince ziołowej z marynatami

Zupa serwowana talerzowo
Rosół potrójny z naszym makaronem
Dania główne serwowane na półmiskach ;
Polędwiczki konfitowane w sosie winnym
Filet z indyka ze szpinakiem i serem w sosie śmietanowym
Kaczka pieczona w sosie śliwkowym

Dodatki do dań; ziemniaki, kopytka opiekane, ryż jaśminowy, modra kapusta w pieczonych jabłkach, sałata z sosem winegret

Napoje zimne serwowane w dzbankach; woda mineralna z miętą i cytryna, soki owocowe 2 rodzaje po 250 ml./os.

Desery – ciasta na paterkach; sernik , jabłecznik, ciasto czekoladowe

Kawa i herbata na życzenie

Możliwość zamówienia u nas tortu okolicznościowego 80 zł./kg.

Menu za 120 zł./os.

Zupa serwowana talerzowo
Krem z białych warzyw ze szczypiorkiem
Dania główne serwowane na półmiskach;
Pierś z gęsi w sosie żurawinowym
Zraziki wieprzowe w sosie grzybowym
Piersi z kurczaka z mozzarellą nadziewane i pieczone

Dodatki do dań; ziemniaki, kasza pęczak, frytki domowe, buraczki zasmażane, sałata z sosem winegret

Napoje zimne serwowane w dzbankach; woda mineralna z miętą i cytryna, soki owocowe 2 rodzaje po 250 ml./os.
Kawa i herbata na życzenie

Desery; ciasta na paterkach; ciasto rubinowe, biszkoptowe z owocami, ciasto kajmakowe

Przystawki zimne serwowane na półmiskach;
Półmisek mięs pieczystych

Sałatka z pieczonych i marynowanych warzyw w sosie winegret
Śledziki korzenne w oleju z cebulka i ogórkiem kartuskim

Pieczywo, masło, dipy

Menu za 140 zł./os.

Zupa serwowana talerzowo;
Rosół zamkowy z naszym makaronem
Dania główne serwowane na półmiskach;
Pierś z gęsi w sosie żurawinowym

Polędwiczki wolno pieczone w sosie śmietanowo winnym
Łosoś zawinięty z polędwiczką z dorsza na jarzynach z pieca

Dodatki do dań; ziemniaki z koperkiem, ryz jaśminowy, kopytka opiekane, modra kapusta w pieczonych rubinach , sałata z sosem winegret

Napoje zimne serwowane w dzbankach ; woda mineralna z mięta i cytryną b./o. soki owocowe 2

rodzaje po 250 ml./os.

Tort okolicznościowy – malinowo czekoladowy cena 80 zł./kg.

Kawa i herbata na życzenie
Przystawki zimne serwowane na półmiskach ;

Karkówka pieczysta

Roladki z kurczaka z serem i suszonymi pomidorami
Polędwiczki nadziewane grzybami
Sałatka cesarska
Pieczywo, masło, dipy